Få verdivurdering og tilbud fra eiendomsmegler

Safedeal.no oppsøker meglere der du bor. Du velger selv om du bare vil ha en gratis verdivurdering for å refinansiere lån, eller om du ønsker å selge boligen og vil sammenligne meglernes tilbud. Vår tjeneste er uansett gratis og uforpliktende.

Loading

«Det er bestandig gratis å få verdivurdering av bolig gjennom eiendomsmegler. Men verdien man kommer frem til, meglerhonorar, vilkår og meglers dedikasjon til å få best mulig pris, varierer ofte enormt. Vår tjeneste gjør det enklere å sammenligne, samtidig som meglerne vet at de har konkurranse om oppdraget. Det gagner deg som kunde.»

Even Birkedal
DAGLIG LEDER, SafeDeal.no

Seriøse eiendomsmeglere fra kjente meglerkjeder

Vi kontakter kun kjente, seriøse eiendomsmeglere. Dermed vet du at tilbudene du sammenligner kommer fra anerkjente meglerbedrifter.

Lokalkjente eiendomsmeglere

Meglerne vi kontakter har bestandig lokal tilhørighet og kjennskap til markedet akkurat der du bor.

«Seriøs og god nettside. Enkelt å betjene. Anbefales.no»

Rita Hagen, Horten

«Fantastisk at flere tar opp kampen med å hjelpe oss forbrukere til å velge de beste og billigste forsikringene. Denne nettsiden var enkel å bruke. Anbefales»

Marius, Oslo

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler har lisens til å hjelpe deg som skal selge, kjøpe eller leie ut bolig, leilighet, hytte eller annen eiendom – enten du er privatperson eller bedrift. En megler fungerer altså som en mellommann som upartisk forhandler mellom kjøper og selger.

En eiendomsmegler har mange ulike oppgaver der alle er strengt lovregulert med klare retningslinjer. Det er viktig at jobben blir gjort skikkelig – på en profesjonell og upartisk måte hele veien.

Generelt, gir en megler deg tips og råd til hvordan du kan øke verdien på din bolig, for deretter å estimere en verdi basert på standard, størrelse, beliggenhet og markedsverdi. Videre vil en eiendomsmegler anbefale en strategi for salget, presenterer et tilbud og dermed starte oppdraget.

Når trenger du eiendomsmegling?

For mange kan det virke fristende å gjøre hele boligsalget selv for å kutte kostnader ved salg av bolig. Mens andre ønsker å sette hele jobben bort til en eiendomsmegler. Hva du ønsker og hva som er best for deg vil avhenge av personlige preferanse, økonomi og kunnskaper om boligsalg.

Selv om boligmarkedet er godt, så selger ikke boligen seg selv. En megler vet hvordan å gjøre folk interesserte i akkurat din bolig. I tillegg er det mange boligkjøpere som ønsker å henvende seg til en eiendomsmegler, fremfor en privatperson. Dette er av en enkel grunn, nemlig trygghet for budgiver. En megler har faglig kompetanse og erfaring og vil ha større sjanse for å selge boligen så fort som mulig, til høyest mulig pris.

Dersom du velger å selge boligen din selv, er det mye du må huske på og det må gjøres en real innsats. Det krever altså både mye tid og energi fra deg. Og resultatet blir kanskje ikke det samme uansett. I noen tilfeller kan det hende at det faktisk lønner seg å bruke en eiendomsmegler fremfor å gjøre jobben selv.

Verdivurdering – Hva er boligen verdt?

Enten du er tidlig i boligsalgsprosessen eller ønsker å refinansiere boliglånet, er det første naturlige steget å finne ut verdi på bolig.

Så hvor mye er boligen verdt? Her vil en eiendomsmegler kunne hjelpe deg. For å få et svar på dette må du:

  1. Kontakte flere eiendomsmeglere
  2. Få dem hjem på befaring
  3. Få en verdivurdering av hver enkelt

Verdivurdering av bolig

En eiendomsmegler vil kunne finne ut hva boligen din er verdt og sette en verdivurdering ut ifra:

  1. Beliggenhet
  2. Boligstandard
  3. Boligstørrelse
  4. Eventuell garasje og andre bygg
  5. Tomt
  6. Boligmarkedet

Når det gjelder refinansiering baserer de fleste banker seg på en verdivurdering fra megler. I noen tilfeller derimot kan de ønske en vurdering fra takstmann, men dette er ikke vanlig.

Generelt foregår en verdivurdering for ulike typer bolig på samme måte, men det kan være forskjellige elementer som vektlegges i vurderingen.